zaterdag, 03 november 2012

NYC Marathon gaat niet door

Eerder deze week waren de organisatie van de New York City Marathon en burgemeester Michael Bloomberg nog duidelijk in hun taal. De marathon zou doorgaan. De organisatie maakte bekend dat het een ‘race to recover’ zou worden en stopte zelf al een miljoen dollar in het fonds dat zij speciaal hiervoor hadden opgericht. Maar vandaag zijn ze terug gekomen op het besluit om de marathon door te laten gaan, zo melden inmiddels verschillende media waaronder CNN, Reuters, ESPN en de New York Times.

 ‘Ook al zorgt de marathon niet voor vertraging bij de wederopbouw van de stad, is het duidelijk dat de marathon inmiddels tot bron van verdeeldheid en conflict geworden is,’ aldus burgemeester Bloomberg. ‘We willen niet dat dit als een donderwolk boven de wedstrijd of haar deelnemers hangt. We kunnen het ons niet veroorloven dat zo’n conflict de aandacht afleidt van al het cruciale werk dat nu moet worden uitgevoerd om de stad weer op de rails te krijgen.’

 

 De reden voor de afgelasting lijkt tweeledig. Ten eerste kwam er steeds meer weerstand van lopers, de politiek en inwoners van New York tegen het besluit om de marathon door te laten gaan. Critici waren van mening dat het geen pas hield om op dit moment een loopfeest te vieren in de stad terwijl veel inwoners op dit moment nog kampen met de enorme schade die orkaan Sandy eerder deze week veroorzaakte in de stad. Bovendien zouden vrijwilligers veel beter ingezet kunnen worden voor het helpen van deze inwoners, zo stelden de critici.

 

 Daarnaast lijkt het erop dat burgemeester Michael Bloomberg het herstel van de stad niet goed heeft ingeschat. Hij verwachtte eerder deze week dat gisteren iedereen weer elektriciteit zou hebben maar nog steeds zitten honderdduizenden inwoners zonder stroom.

 

 startbewijs 2013

 

De lopers die een startbewijs hebben kunnen sowieso volgend jaar meedoen. Zij hebben voor volgend jaar een gegarandeerd startbewijs, zo meldde Mary Wittenberg van organisator New York Road Runners. De lopers mogen ook meedoen aan de halve marathon van New York die in maart plaatsvindt.

AfgelastingNYCM.png


07:54 Gepost door Joris Rommelaere | Permalink | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.