zondag, 22 april 2012

Eindelijk...

Velen zullen het al weten via sms of het gastenboek van de Roadrunners. Het is eindelijk gelukt om een marathon te lopen onder de 3 uur. En hoe... Nà veel training, met support van Ivan Hostens, was de conditie goed. De laatste week werd ik nog ziek, maar dat mocht geen probleem zijn om zondag aan de start te staan. Vooraf had ik mij voorgenomen om een negatieve split te lopen. Voor de niet-lopers onder jullie: het tweede gedeelte sneller lopen dan het eerste. De eerste 4 km werden afgelegd à 4'21"/km. De volgende 10 à 4'18"/km met daarna 14 km à 4'15"/km. Dit moest halfweg resulteren in een tussentijd van 1u30'06". Ik kwam door aan 1u30'03". Veel preciezer kon ik niet lopen. Vanaf dan voelde ik dat het er goed in zat, al mag je natuurlijk het vel van het "marathonbeest" niet verkopen vòòr het geschoten is. De snelheid werd nog wat opgedreven en heeft er mij slechts één loper nog voorbijgestoken. Ik kon één voor één de snelle starters oppikken. Het geeft je een fijn gevoel. Aan km 32 kreeg ik het groepje lopers in het vizier dat liep voor 2u59'. Tempo houden, erop en erover. De man van de hamer kwam er deze maal niet aan te pas. De finish werd behaald nà 2u56'33". Bijna 12 min. sneller dan m'n vorige besttijd. Nà het "bah-gevoel" in Eindhoven een "Whaaw-gevoel" in Antwerpen. De officiële einduitslag en eventuele beelden volgen nog. Om af te sluiten nog een woordje van dank aan Ivan die met z'n ervaring me bijstaat om steeds beter te worden en aan Lieven en Bjorn die me gezelschap hielden tijdens de marathon. Het "Duveltje" nadien was meer dan verdient...

DSC00297.jpgDSC00291.jpg

DSC00295.jpg

19:39 Gepost door Joris Rommelaere | Permalink | Commentaren (4)

Commentaren

Proficiat met je schitterende besttijd, dik onder de drie uur en 12 min sneller dan voorheen. Dik verdiend na al je trainingsarbeid en -inzet!

Gepost door: Dirk Mattheus | zondag, 22 april 2012

Reageren op dit commentaar

Super super prestatie heb jij vandaag geleverd .Dikke proficiat en zeker dik verdiend na al je inzet en harde trainingen !!
Geniet er maar goed van en drink er nu gerust een duveltje op !.

Gepost door: Steenhaut Kathleen | zondag, 22 april 2012

Reageren op dit commentaar

No results without hard work. Welgemeende proficiat Joris met je mooie prestatie. Ook chapeau voor je moed en inzet aan al je trainingen die vooraf gingen, respect.

Gepost door: Bruno | maandag, 23 april 2012

Reageren op dit commentaar

We wisten allen dat het er zou van komen Joris maar zo'n grote sprong voorwaarts rond de klok van 3 u overtreft de stoutste verwachtingen. Moet een boost van jewelste geven om nu voluit voor een sterke "nacht" te gaan.
En met een "mister 100" aan jouw zij zou ook dat er dit keer "knal op" kunnen zijn. Ik hoop het voor jou !
Een hele grote proficiat en geniet ervan !!!

Gepost door: dosch | maandag, 23 april 2012

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.